Wykonanie
Sobota to idealny czas na przyjmowanie gości. Ale gdy już ich zaprosiliśmy, musimy przywitać ich jakimś jadłem, by z głodu nam nie pomarli :) Chciałam przygotować coś lekkiego i na "jeden kęs". Zrobiłam koreczki z tortilli oraz sałatki, które każdy mógł nałożyć sobie na talerz tyle na ile akurat ma ochotę. Przepis znalazłam u Domi, zapraszam!

SKŁADNIKI:-
ananas w puszce (odsączony i pokrojony)-
kukurydza w puszce (odsączona)-
seler konserwowy w słoiku (pokrojony)-
por- 4
jajka ugotowane na twardo- 250 g
szynki konserwowej-
majonez- tarty
żółty ser-
sólPRZYGOTOWANIE:Na dnie miski układamy
ananasa, a na nim ląduje
seler, pokrojony w mniejsze
nitki. W następnej kolejności wykładamy pokrojoną w kosteczkę
szynkę, po czym wysypujemy
kukurydzę. Teraz obieramy z wierzchnich liści
pora, wybieramy jego białą część i bardzo dokładnie myjemy. Kroimy w drobne półplasterki i układamy jako kolejną warstwę naszej sałatki. Całość oprószamy
solą.
Jajka trzemy na tarce o grubych oczkach i wykładamy do miski. Całość smarujemy
majonezem i oprószamy tartym
serem.
Sałatkę chłodzimy w lodówce. Smacznego!
