ßßß Cookit - przepis na Kruche ciasteczka orzechowe

Kruche ciasteczka orzechowe

nazwa

Wykonanie

Święta, święta i po świętach. Jednak to był bardzo przyjemny czas. Spotkania rodzinne,
ciekawe rozmowy, wszystko to, na co zazwyczaj nie mamy czasu.
W domu pachniało pieczonymi ciastami i pomarańczami. W oddali świeciła choinka, która skrzyła się milionem kolorów. Szkoda, że taki czas zdarza się tylko raz w roku...
Dzielę się z Wami przepisem na kruche ciasteczka orzechowe.
Idealne do herbatki i rodzinne spotkania. Zapraszam!
SKŁADNIKI:
- 2 szklanki mąki tortowej
- 1,5 szklanki zmielonych orzechów włoskich
- 2 jaja
- 50 gram margaryny
- 0,75 szklanki cukru
- 3 łyżki miodu (ja dodałam lawendowego)
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
PRZYGOTOWANIE:
Z podanych składników zagnieść ciasto na jednolita masę. Podzielić je na cztery części i z każdej z nich rękoma uformować wałek o średnicy ok. 0,5 cm. Z wałka odkrawać paseczki o długości 5 cm. Ciasteczka wyłożyć na blasze na papierze do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku do 200 ° C przez ok. 7 minut aż się zarumienią. Można zimne ciasteczka posypać cukrem pudrem lub polać lukrem/czekoladą. Smacznego!
Źródło:http://kulinarnaja.blogspot.com/2013/12/kruche-ciasteczka-orzechowe.html