Wykonanie
Święta, święta i po świętach. Jednak to był bardzo przyjemny czas. Spotkania rodzinne,ciekawe rozmowy, wszystko to, na co zazwyczaj nie mamy czasu.W domu pachniało pieczonymi ciastami i
pomarańczami. W oddali świeciła choinka, która skrzyła się milionem kolorów. Szkoda, że taki czas zdarza się tylko raz w roku...Dzielę się z
Wami przepisem na kruche
ciasteczka orzechowe.Idealne do
herbatki i rodzinne spotkania. Zapraszam!

SKŁADNIKI:- 2 szklanki
mąki tortowej- 1,5 szklanki zmielonych
orzechów włoskich- 2
jaja- 50 gram
margaryny- 0,75 szklanki
cukru- 3 łyżki
miodu (ja dodałam lawendowego)- 3 łyżeczki
proszku do pieczeniaPRZYGOTOWANIE:Z podanych składników zagnieść ciasto na jednolita masę. Podzielić je na cztery części i z każdej z nich rękoma uformować wałek o średnicy ok. 0,5 cm. Z wałka odkrawać paseczki o długości 5 cm.
Ciasteczka wyłożyć na blasze na papierze do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku do 200 ° C przez ok. 7 minut aż się zarumienią. Można zimne
ciasteczka posypać
cukrem pudrem lub polać lukrem/czekoladą. Smacznego!
