Wykonanie
Jajeczka idealne na Wielkanocne śniadanie,
sos jest delikatny a zarazem aromatyczny, polecam spróbować!
Składniki:Dla dwóch osób:4
jajka1 pęczek rzodkiewek+kilka do dekoracji150 ml
śmietany 18%2 łyżki
majonezu1 łyżka
chrzanu1 łyżeczka
soku z cytrynysól morska do smaku
pieprz czarny grubo mielony do smaku
rzeżucha do posypaniaSposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną
wodą i obieramy ze skorupek, kroimy na połówki.
Rzodkiewkę myjemy osuszamy ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach, mieszamy ze
śmietaną majonezem i
chrzanem, gotowy sos wykładamy na talerz układamy w sosie
jajka i posypujemy świeżą
rzeżuchą.Schładzamy przez godzinę w lodówce.Podajemy na stół.Życzę smacznego :-)