Słodki i aromatyczny deser z jabłek pod cytrynowąbezą na biszkopcikach -oto ulubione łakocie dla małych i dużych łasuchów,idealne na domowy podwieczorek,najlepiej smakuje na ciepło.Składniki70 dag winnychjabłek100 g podłużnych biszkoptów1 łyżka masła3 łyżki cukru1 łyżeczka cukru waniliowegoszczypta cynamonu3 białka jaj3 łyżki cukru pudru2 łyżki soku z cytrynySposób przygotowaniaBiszkopciki pokruszyć,wsypać do ceramicznych małych kokilek do pieczenia.Jabłka oskrobać pokroić na kawałki lub grubsze plasterki.W rondelku rozpuścić masło z cukrem,dodać jabłka i chwilę poddusić wszytko razem dodać szczyptę cynamonu do smaku.Białka ubić na sztywną pianę,wsypać pod koniec cukier puder i wlać sok z cytryny,zmiksować.Na pokruszone biszkopciki w foremkach wyłożyć jabłka a na wierzch posmarować cytrynowąbezą. Włożyć do nagrzanego do 180*c piekarnika i zapiec około 20-25 minut aż beza się zrumieni.