ßßß
Składniki:- 1 puszka ciecierzycy- 2 jaja- sól- 1 łyżeczka proszku do pieczenia bg- 2 łyżki ziaren siemienia lnianego- 2 łyżki pestek dyni- sezam do posypania- olej kokosowy do wysmarowania formyCiecierzycę wypłukałam na sitku pod bierzącą wodą i zmieliłam w blenderze, dodałam jajka, sól i proszek do pieczenia. Wymieszałam w blenderze. Dodałam siemię lniane i pestki dyni, wymieszałam łyżką.Masę przekładałam łyżką do formy na muffinki, wcześniej wysmarowanej olejem kokosowym.Posypałam sezamem. Piekłam ok.30 minut w 180 stopniach.Myślę, że te bułeczki będą częściej gościły na moim stole. Wyszły naprawdę dobre.Koniecznie muszę upiec też ciasto z fasoli lub ciecierzycy.


