Była już tradycyjna owsianka kokosowa. Dzisiaj pora na owsiankę pieczoną, również na kokosowo.Składniki (ilość na 2 kokilki o śr. 10 cm):- 2 łyżki płatków owsianych- 2 łyżki otrąb owsianych- 2 łyżki otrąb pszennych- 2 łyżeczki ksylitolu- 1 jajko- gorąca woda- ok.100 ml mleka kokosowego z puszki- 2 łyżeczki kremu kokosowego z puszki- 1 łyżka wiórek kokosowych- cynamon, jeśli ktoś lubi (ja uwielbiam)- odrobina proszku do pieczenia lub sody- olejkokosowy lub masło do wysmarowania kokilekMieszamy w małym garnuszku płatki i otręby. Zalewamy je gorącą wodą do wysokości odrobinę wyższej niż płatki. Odstawiamy na 5-10 minut. Gdy płatki z otrębami odrobinę napęcznieją dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Kokilki smarujemy olejemkokosowym lub masłem, przekładamy do nich masę. Pieczemy w piekarniku ok.30 minut w 180 stopniach.Smacznego.