Zaopatrzyłam się niedawno w kokilki, ale troszkę postały w szafce. Nie wiedziałam za bardzo jak je wykorzystać.Dzisiaj w końcu zrobiłam w nich serniczki.Składniki:- 275 g twarogu półtłustego Pilos- 2 średnie jaja- 2 płaskie łyżki mąki kokosowej- 2 łyżki mleka- cynamon- 5 łyżeczek ksylitolu- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia bg- kilka kropel aromatu waniliowego- 1 łyżeczka karobu- kokos do posypania- plastry bananaMiksujemy serek z mlekiem, aromatem waniliowym, cynamonem, jajkiem i ksylitolem. Po chwili dodajemy mąkękokosową i proszek do pieczenia. Miksujemy.Połowę masy przekładamy do 2 kokilek.Do reszty masy dodajemy karob i chwilkę miksujemy.Przekładamy do kokilek na jasną masę.Piekłam 40 minut w 180 stopniach, a po upieczeniu przez 5 minut chłodziłam w uchylonym piekarniku.Upieczone serniczki udekorowałam kokosem i plastrami banana.Pycha.