Wykonanie
Przygotowanie szybkie, ale co tam przygotowanie najważniejszy jest smak. Nie powinno się jeść ciepłego ciasta ale wierzcie mi ciężko było się oprzeć !!!!

Potrzebne będzie:1
margaryna - ja użyłam
Palmy z Bielmaru1 szklanka
cukru5 jaj4 szklanki
mąki1 łyżeczka
proszku do pieczenia.
Margarynę ucieramy z
cukrem, a następnie powoli dodajemy po jednym
jajku. Na koniec
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia.Tak wyrobione ciasto wykładamy na przygotowaną wysmarowaną
margaryną i obsypaną
bułką tartą blachę.Ja miałam prostokątną o wymiarach 25*40cm.Na ciasto układamy
śliwki węgierki przekrojone na pół i wydrylowane. Pamiętajcie układać skórką do ciasta, aby się nie zapadły :)
Śliwki posypujemy (łyżka
cukru +
cukier waniliowy + trochę
cynamonu).Na
śliwki dajemy posypkę ( 1/2 kostki
masła, 3/4 szklanki
cukru 1/2 szklanki
mąki).Pieczemy w piekarniku nastawionym na 180 stopni około godzinę.SMACZNEGO!!!