Wykonanie
Jest to przepis otrzymany po znajomości i tradycyjnej formie. Ciasta kruchego wyszło aż nadto,więc zamroziłam go na ciężkie czasy ;p Do zrobienia potrzeba:
Na ciasto:*1/2 kg
mąki pszennej*1/2 szkl.
cukru pudru* mały
proszek do pieczenia* 1 całe
jajko i 3
żółtka* 2 łyżki
śmietanyNadzienie:*gotowe 2 słoiczki startych
jabłek bądź z kilka startych i wymieszanych z
cukrem i
cynamonem.
Robiąc ciasto należy ugnieść z podanych składników jednolitą masę i wyłożyć na natłuszczoną blaszkę,posypaną
bułką tartą. Na ciasto dajemy
jabłka i przykrywamy kruszonką (robiłam na oko :p):
Mąka,
masło,
cukier zagniatamy dotąd aż nie powstaną małe grudki.Piec w 180 stopniach przez 50 min.Smacznego:)