ßßß
Składniki:1 marchewka1/2 pietruszki1 ziemniak1 łyżka prawdziwego masła / oleju / oliwy1-2 łyżki ryżuwodaSposób wykonania:1. Umyte warzywa obrać, pokroić w kawałki, zalać wodą 2 cm powyżej warzyw. Gotować.2. Kiedy będą miękkawe, dodać przepłukany ryż i masło/olej/oliwę. W razie potrzeby uzupełnić wodę - ryż trochę jej pochłonie.3. Gdy wszystko będzie już miękkie, zmiksować zupkę.Czasami zamrażam zupkę dla Młodego. Wkładam do słoiczka do 3/4 jego pojemności, zakręcam i przyklejam nalepkę z informacją o składnikach i dacie zamrażania. Zużywam taką zupkę w ciągu 2-3 tygodni. Super sprawa, szczególnie gdy coś nam wypadnie i nie mamy czasu ugotować takiej zupki, wyciągam rano słoiczek, a w południe już jest odmrożona, podgrzewam i podaję :)Zamiast ryżu daję też kaszy manny (1 i 1/2 łyżki).