Wykonanie
Niedawno miałam swoje pierwsze podejście do polewy z dodatkiem
żelatyny. Przepis znalazłam w zbiorach siostry Anastazji. Polewa jest idealna - gładka, błyszcząca nawet po zastygnięciu, idealnie się kroi, nie łamie się ani nie kruszy. Polecam!


Składniki:1/2 kostki
margaryny (13 dag)5 łyżek
cukru pudru3 łyżki
kakao2 łyżki
wody1 łyżka
żelatyny5 łyżek kwaśnej gęstej
śmietanySposób wykonania:1. W gorącej wodzie rozpuszczamy
żelatynę.2. W rondelku rozpuszczamy
margarynę,
cukier i
kakao. Dodajemy
żelatynę i podgrzewamy na małym ogniu, mieszamy cały czas, aż wszystko się ładnie połączy. Odstawiamy do lekkiego ostudzenia.3. Do lekko ciepłej polewy dodajemy stopniowo po 1 łyżce
śmietany i mieszamy.4. Wykładamy na ciasto. Schładzamy.Smacznego!!!