Wykonanie
Hmm . . . ostatnio bardzo znana masa cukrowa ! :) Można bardzo ładnie ozdobić nią tort czy też muffinki :) Wszystko zależy od naszej pomysłowości, można stworzyć kwiatki, zwierzaki itp. Co tu dużo mówić - wystarczy spróbować ! :)A więc do dzieła !Składniki:80dag
cukru pudru10 dag glukozy w proszku4 łyżeczki
żelatyny70 dag zimnej
wody3 łyżeczki
margarynyolejek migdałowyŻelatynę rozpuścić (nie gotować!). Następnie dodać glukozę i
margarynę. Na stolnicę wysypać
cukier puder i wlewać
żelatynę, zagniatać do momentu powstania jednolitej masy.Jeżeli chcemy rozwałkować to podsypujemy
cukrem pudrem.Masa wyjdzie biała, więc jeśli chcemy uzyskać kolory, dodajemy
barwnik spożywczy i zagniatamy masę tak, aby kolor było wyraźnie widać.