ßßß
Składniki:2 pojedyncze piersi z kurczaka1 szklanka maślankizioła prowansalskiesól, pieprzkilka garści zwykł ych płatków kukurydzianychSposób przygotowania:1. Piersi myjemy, osuszamy. Kroimy w paski. Mięso nacieramy pieprzem i solą i przekładamy do miski.2. Ma ślankę mieszamy z ziołami prowansalskimi, zalewamy nią kurczaka.Mięso odkładamy do lo dó wki na k ilka godzin lub na całą noc.3. P łatki kukurydz iane rozgniatamy wał kiem (tylko nie ma miał). Paski kurczaka panierujemy w płatkach, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i całość zapiekamy w piekarniku ok 30 minut w 180 st. C.4. Kąski są pyszne i chrupiące. Można do daw a ć je z surówkami lub różnymi dipami.Smacznego!!!Źródło: Smak mojej kuchni