Wykonanie
Fajna odmiana dla zwykłego
filetu z kurczaka. Przepis znalazłam u Pauliny .

Składniki:2 pojedyncze
piersi z kurczaka1 szklanka
maślankizioła prowansalskiesól,
pieprzkilka garści zwykł ych
płatków kukurydzianychSposób przygotowania:1. Piersi myjemy, osuszamy. Kroimy w paski.
Mięso nacieramy
pieprzem i
solą i przekładamy do miski.2. Ma ślankę mieszamy z
ziołami prowansalskimi, zalewamy nią
kurczaka.
Mięso odkładamy do lo dó wki na k ilka godzin lub na całą noc.3. P łatki
kukurydz iane rozgniatamy wał kiem (tylko nie ma miał). Paski
kurczaka panierujemy w płatkach, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i całość zapiekamy w piekarniku ok 30 minut w 180 st. C.4. Kąski są pyszne i chrupiące. Można do daw a ć je z surówkami lub różnymi dipami.Smacznego!!!Źródło: Smak mojej kuchni