Wykonanie
Szybki i prosty sposób na c
hleb drożdżow y z du żą ilością ziaren. Przepis mam od koleżanki z pracy.

Składniki:0,5 kg
mąki pszennej pełnoziarniste j1 szklanka
otrębów pszennychpół szklanki
siemienia lnianego50 g peste k dynipół łyżeczki
solipół op akowania
kminku5 dag
drożd ży2 sz klanki ciepłej wod y
sezam do posypania ch lebaSposób przygotowania:1. Ciepłą przegotowaną
wodę mieszamy z
drożdżami.2. W osobnej misce mieszamy wszystkie pozostałe składniki.3. Wlewam y
wodę z
drożdżami i mieszamy całość drewnianą (!) łyżk ą, aż do połączenia składników.4. Ciasto przekł a damy do natłuszczonej keksówki, posypujemy
sezamem, przykrywamy ściereczką i odstawiamy, by podrosło (na jakie ś 10-20 minut).5.
Chleb pieczemy przez 1,2h w 180 st.C.Smacznego!!!