ßßß
Składniki:pół główki białej kapusty30-40 dag pieczarek1 cebulasól, pieprzugotowany makaron łazankowy - ilość dowolnaSposób przygotowania:1. Kapustę gotujemy do miękkości, po ostudzeniu wyciskamy nadmiaru wody i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa.2. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.3. Cebulę drobno siekamy.4. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, rumienimy cebulę, dorzucamy pieczarki i dusimy, aż woda odparuje.5. Jak pieczarki będą gotowe, dodajemy zmieloną kapustę, przyprawiamy solą i pieprzem i chwilę razem dusimy.6. Do ciepłego makaronu dodajemy kapustę z pieczarkami i mieszamy.7. Podajemy na ciepło.8. Łazanki możemy odgrzać w mikrofali lub na patelni.
Smacznego :)