Wykonanie
Zatłoczona, zakurzona, zakorkowana, zanieczszczona, taka właśnie w moich wyobrażeniach była Warszawa. Oczywiście te wyobrażenia zgadzają się rzeczywistością, ale po wyjeździe w plener do Warszawy moje nastawienie do stolicy zmieniło się.Warszawa nocą, spacer po trakcie królewskim, wyprawa nad Wisłe o 1 w nocy, Warszawiacy niewiedzący jak dojechac do Łazienek, zaskakujące uliczki z nietypowymi miejscami i lokalami, chilloutowe bary z leżakami w centrum miasta, dach BUWu, restauracja Fenomenalna z hamakami i wiele innych ciekawych miejsc i przygód.Jednym zdaniem pobyt w Warszawie zmienił moje zdanie na jej temat. A plener na który wybrałam się z Nat zaliczam do udanych. Pomimo tego, że czasu miałyśmy niewiele, udało nam zrobić parę prac.A dzisiaj na śniadanie zainspirowana
paprykami z farszem zapiekanymi pod
serem babci Gienii zrobiłam
papryki zapiekane z
pomidorami,
serem,
jajkiem i
oliwa truflowa.
Składniki:- 1
papryka- 1 mały
pomidor- 2 plasterki
sera- 2
jajka-
oliwa truflowa-
sól,
pieprz-
przyprawa z suszonej
bazylii i
pomidorówSposób przygotowania :
Paprykę przekrajamy na pół i wykrajamy środek z peskami. Następnie wkładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy przez ok. 20 minut w nagrzanym piekarniku do 200 stopni.Po upływie czasu wyciągamy naczynie i do
papryk wkładamy pokrojonego
pomidora, dodajemy
ser oraz do każdej z połówek jedno
jajko(robimy to bardzo delikatnie, by
jajko nie wypłynęło).Następnie doprawiamy
solą,
pieprzem, posypujemy
przyprawą oraz polewamy
oliwą truflową.Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na ok. 20-25 minut.