Wykonanie
Brokuł w chrupiącej otoczce to pyszna przystawka idealna do obiadu.Zrób
sos czosnkowo -
koperkowy i wcinaj.Jak masz frytkownicę, jesteś szczęściarzem.Ja pichciłam w garnku na głębokim tłuszczu.Co trzeba? na ciasto naleśnikowe:200 ml
mleka200 g
mąki2-3
jajkapół łyżeczki
solipół łyżeczki
cukru1 łyżka
oleju+1
brokuł (500 g)
bułka tartatłuszcz do smażeniaCo i jak?
Brokuł gotować w mocno osolonej wodzie przez 5 minut.Odcedzić, ostudzić. Pokroić w różyczki. Mniejsze, większe- jak chcecie.Przygotować ciasto naleśnikowe.
Brokuł maczać w cieście,
potem obtaczać w
bułce tartej i od razu na gorący tłuszcz. Smażyć aż będą ładnie zarumienione.Smaczności :)