Wykonanie
Świetna rzecz, jednak mój farsz uciekł na sam spód i jakoś go tak mało było....W oryginale powinno być
salami albo jakieś inne mięcho.Wolny wybór.Mnie wyszło 6 sztuk- 3 mniejsze i 3 większe.PS. Trochę nie na temat, ale doszedł fatalny njus z rana o Jamesie Gandolfinim :(Straszna szkoda i strata, bo był naprawdę genialnym aktorem....Co trzeba?3,5 szklanki
mąki1 szklanka ciepłej
wody30 g świeżych
drożdży1/3 szklanki
oleju1 łyżeczka
soli1
jajkoPół puszki
kukurydzyokoło 10
suszonych pomidorów w zalewieTarty
żółty serPrzyprawa do pizzy1 rozbełtane
jajkoopcjonalnie :
parówka,
salami,
szynka,
oliwki - co kto lubiCo i jak?Do miski wsypać
mąkę , pokruszone
drożdże i
sól, wymieszać. Dolać ciepłą
wodę,
olej i
jajko, ponownie wymieszać i przełożyć ciasto na stolnicę i wyrabiać. Odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce. Podzielić ciasto na części (u mnie n 6 części),rozwałkować i układać dodatki (u mnie
kukurydza,
suszone pomidory,
czarne oliwki i
ser żółty). Formować okrągłe
bułki. Ułożyć na blaszce, posmarować rozbełtanym
jajkiem i posypać
przyprawą do pizzy. Piec w temperaturze 190 stopni przez około 25 minut. aż bułeczki się ładnie zarumienią.Smacznego!