Wykonanie

Tajskie pączki wykonane według przepisu Gordona Ramsay'a. Warto wypróbować. Robi się je dość prosto :)Składniki na 12 - 16 małych pączków:125 g
mąki pszennej1 łyżeczka
proszku do pieczenia75 g
cukru25 g
wiórków kokosowychdrobno starta skórka z 1
limonki4 dojrzałe
banany (ok. 400 g), zgniecione na pureeszczypta
soliolej roślinny do smażeniaPrzesiać
mąkę i
proszek do pieczenia do dużej miski. Wymieszać z
cukrem, wiórkami kokosowymi, skórką z
limonki i szczyptą
soli. Dodać puree z
bananów do suchych składników, dobrze mieszając. Przykryć ciasto z folią i odstawić na 15 min. do lodówki.Rozgrzać
olej w frytkownicy lub dużym rondlu wypełnionym do 1/3 pojemności, do 180°C.Ciasto nabierać łyżką i ostrożnie "upuścić" na gorący
olej i smażyć przez 2-3 min, z obu stron, na złoty kolor.Wyjąć łyżką cedzakową. Osączyć na papierze kuchennym. Podawać na gorąco, posypane odrobiną
cukru.Smacznego :)Źródło przepisu: Gordon Ramsay's
Home Cooking