ßßß
Tajskie pączki wykonane według przepisu Gordona Ramsay'a. Warto wypróbować. Robi się je dość prosto :)Składniki na 12 - 16 małych pączków:125 g mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia75 g cukru25 g wiórków kokosowychdrobno starta skórka z 1 limonki4 dojrzałe banany (ok. 400 g), zgniecione na pureeszczypta soliolej roślinny do smażeniaPrzesiać mąkę i proszek do pieczenia do dużej miski. Wymieszać z cukrem, wiórkami kokosowymi, skórką z limonki i szczyptą soli. Dodać puree z bananów do suchych składników, dobrze mieszając. Przykryć ciasto z folią i odstawić na 15 min. do lodówki.Rozgrzać olej w frytkownicy lub dużym rondlu wypełnionym do 1/3 pojemności, do 180°C.Ciasto nabierać łyżką i ostrożnie "upuścić" na gorący olej i smażyć przez 2-3 min, z obu stron, na złoty kolor.Wyjąć łyżką cedzakową. Osączyć na papierze kuchennym. Podawać na gorąco, posypane odrobiną cukru.Smacznego :)Źródło przepisu: Gordon Ramsay's Home Cooking