Wykonanie
Pyszne, chrupiące kuleczki o smaku
banana i
kokosa. Czy już Wam ślinka cieknie, na sama myśl o tym połączeniu? Kuleczki w konsystencji przypominają nasze polskie racuchy (przepis klik) ale dodatek
kokosa,
banana i
limonki, nadaje im zupełnie inny smak. Plusem tego przepisu jest to, że nie racuchy nie zawierają w sobie
jajek, a więc będą również dobre dla Wegan :) Polecam z czystym sumieniem. Obiecuję Wam, że je bardzo polubicie :)

Składniki:- 3
banany- 1 szklanka
mąki pszennej- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia- 50g
cukru (opcjonalnie-wszystko zależy od słodkości
bananów)- 0,5 szklanki
wiórków kokosowych- 1 łyżka
spirytusu-
olej do smażenia


Wszystkie składniki, oprócz
oleju, włożyć do miski i widelcem rozgnieść na jednitą masę. Do
bananowo-kokosowej masy dodać startą skórkę
limonki i
spirytus. Dokładnie wymieszać. Ostawić do lodówki na min.15 minut.W głebokim garnku rozgrzać porządnie
olej. Łyżką stołową nakładać masę do gorącego
oleju. Smażyć na złoty kolor na średnim ogniu, tak jak racuchy.Przed podaniem oprószyć
cukrem pudrem.Smacznego!