ßßß Cookit - przepis na Bananowo-kokosowe racuchy

Bananowo-kokosowe racuchy

nazwa

Wykonanie

Pyszne, chrupiące kuleczki o smaku banana i kokosa. Czy już Wam ślinka cieknie, na sama myśl o tym połączeniu? Kuleczki w konsystencji przypominają nasze polskie racuchy (przepis klik) ale dodatek kokosa, banana i limonki, nadaje im zupełnie inny smak. Plusem tego przepisu jest to, że nie racuchy nie zawierają w sobie jajek, a więc będą również dobre dla Wegan :) Polecam z czystym sumieniem. Obiecuję Wam, że je bardzo polubicie :)
Składniki:
- 3 banany
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 50g cukru (opcjonalnie-wszystko zależy od słodkości bananów)
- 0,5 szklanki wiórków kokosowych
- 1 łyżka spirytusu
- olej do smażenia
Wszystkie składniki, oprócz oleju, włożyć do miski i widelcem rozgnieść na jednitą masę. Do bananowo-kokosowej masy dodać startą skórkę limonki i spirytus. Dokładnie wymieszać. Ostawić do lodówki na min.15 minut.
W głebokim garnku rozgrzać porządnie olej. Łyżką stołową nakładać masę do gorącego oleju. Smażyć na złoty kolor na średnim ogniu, tak jak racuchy.
Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego!
Źródło:http://cook-yourself.blogspot.com/2014/09/paczkowo-bananowo-kokosowe-racuchy.html