Wykonanie

Przepis pochodzi z książki "Kuchnia Katalońska Salvadora Dali", którą dawno temu dostałam na urodziny :) Przepis nico zmodyfikowałam, gdyż nie robiłam sam
białej kiełbasy (zgodnie z przepisem), a kupiłam gotową.
Kiełbaski wychodzą rewelacyjne, zrównoważone w smaku. I jak mój mąż nie przepada za
mięsami na słodko, tak
kiełbaski bardzo lubi.Składniki:500 g
białej kiełbasy100 g
cukru1/2 - 1 płaska łyżeczka
cynamonu w proszkuotarta skórka z 1
cytryny3 łyżki
smalcu2 łyżki
miodu8 - 12 kromek
chleba tostowegoNa patelni wymieszać
smalec,
miód,
cukier,
cynamon,
skórkę cytrynową, nieco
wody. Wrzucić przekrojoną na pół
białą kiełbasę, smażyć aż
cukier się skarmelizuje.Opiec kromki
chleba w opiekaczu. kiedy
kiełbasa się obrumieni, od razu nakładać na grzanki, skropić powstałym sosem.Smacznego :)