Wykonanie

Bardzo smaczna
sałatka, świetnie pasuje na rodzinne przyjęcia, wszelkiego rodzaju imprezy, czy spotkania przy grillu. Przygotowuje się ją dość szybko, tylko trzeba to zrobić odpowiednio wcześniej, bo
sałatka musi " poleżakować" w lodówce co najmniej 2 godzinki, aby
makaron zmiękł, a smaki się przegryzły :)Składniki- zupki chińskie 2 opakowania- pierś wędzona z
kurczaka 30 dkg-
papryka 2 szt.( najlepiej dwa kolory : czerwona i zielona )-
ogórki konserwowe 2 szt.większe, lub 3 mniejsze-
kukurydza mała puszka-
zielona cebulka-
jajka ugotowane na twardo 2 szt.-
majonez,
śmietana,-
sól,
pieprz, domowa
wegetaWykonaniePierś wędzoną, obie
papryki,
ogórki konserwowe i ugotowane
jajka kroję w drobna kosteczkę, dodaję odsączoną
kukurydzę i posiekaną
zieloną cebulkę.
Makaron z zupek chińskich kruszę na drobne kawałki i wrzucam do sałatki, dodaję trzy łyżki
śmietany i sześć łyżek
majonezu, doprawiam
wegetą delikatnie
pieprzem. Jeśli dodaję
wegetę nie dodaję już
soli i odwrotnie.
Sałatkę dokładnie mieszam i wstawiam do lodówki na ok. 2 godziny. Po tym czasie wyjmuję i znów mieszam, jeśli jest za sucha (
makaron podczas zmiękczania mocno wpija mokre dodatki ) dodaję jeszcze łyżkę
majonezu i
śmietany. Mieszam i
sałatka jest gotowa.Smacznego :)