Wykonanie

Kolejny szybki, pożywny i smaczny obiadek. Robię go co najmniej raz na dwa tygodnie i jeszcze nam się znudził, wręcz przeciwnie. Aby wszystko było naprawdę smaczne warto wybrać dobre
mięso i samemu go zmielić, lub poprosić w dobrym sklepie mięsnym o zmielenie. Ja zawsze tak robię, nie kupuję gotowego mielonego.Składniki-
mięso mielone z udźca
indyka 60 dkg.-
pomidory krojone bez skórki puszka-
czosnek 3 ząbki-
makaron świderki 40 dkg. ( ale możę być każdy inny jaki nam smakuje )- domowa
wegeta-
kminek mielony-
bazylia suszona lub świeża-
śmietana 12%-
mąkaWykonanie
Mięso mielone podsmażam na rozgrzanej patelni teflonowej, mieszam, dodaję przeciśnięte przez praskę ząbki
czosnku i doprawiam
wegetą. Kiedy
mięso jest lekko rumiane dodaje
pomidory z puszki wraz z sosem, mieszam, doprawiam
kminkiem mielonym i
bazylią. W garnuszku rozrabiam
śmietanę z łyżką
mąki i
wodą. Mieszaninę wlawam na patelnię z sosem mięsnym i gotuję jeszcze jakieś trzy minuty.
Makaron gotuję w/g przepisu na opakowaniu, odcedzam wykładam na talerze i polewam obficie sosem mięsnym.Gotowe, smacznego :)