Wykonanie

Smaczne,chrupiące i bardzo soczyste kęski
z piersi kurczaka.Robię je praktycznie od zawsze, ale dopiero niedawno wpadłam na pomysł dodania
przyprawy gyros i są jeszcze smaczniejsze.Składniki- duża
pierś z kurczaka-
jajko-
mąka-
woda mineralna niegazowana-
czosnek mielony-
przyprawa kebab-gyrosWykonanie
Piersi z kurczaka kroję na mniejsze podłużne kawałki. W misce rozrabiam ciasto z
jajka,
maki i
wody, ciasto musi być gęste, konsystencji gęstej
śmietany.Dodaję
czosnek i
przyprawę kebab-gyros, mieszam. Do ciasta wkładam pokrojone
mięso i odstawiam do lodówki na minimum 1 godzinkę.Po tym czasie pojedyncze kęski smażę na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia.Podaję z pieczonymi ziemniaczkami i dowolna surówką. Smacznego :)