ßßß
Cookit - przepis na Śledzie pod kremową kołderką jogurtową z rodzynkami i cebulą w piórka
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Śledzie pod kremową kołderką jogurtową z rodzynkami i cebulą w piórka
Składniki
Śledź
Jogurt grecki
Rodzynki
Cebula
Sól morska
Pieprz
Cukier trzcinowy
Ocet balsamiczny
Białe wino
Cytryna
Tymianek
Wykonanie
Śledzie
pod kremową kołderką
jogurtową
z
rodzynkami
i
cebulą
w piórkaPrzystawka ze
śledzi
w kilka minut w nieco słodkich smakach.Zapraszam.Składniki:500 g
śledzi
500 g
jogurtu typu greckiego
1 garść
rodzynek
2 małe
cebule
2 szczypty
soli morskiej
2 szczypty świeżo zmielonego
pieprzu
2 łyżeczki
cukru trzcinowego
2 łyżki
octu balsamicznego
z
białego wina
1/2
cytryny
kilka gałązek świeżego
tymianku
Wykonanie:
Śledzie
opłukać, wysuszyć, pokroić na mniejsze części, oprószyć
pieprzem
i skropić
sokiem z cytryny
, odstawić.
Jogurt
zmieszać z
solą
,
pieprzem
,
cukrem
i
octem balsamicznym
na aksamitny krem. Dodać pokrojoną w piórka
cebulę
i dorzucić
rodzynki
.
Śledzie
przykryć przygotowanym kremem
jogurtowym
i przyozdobić świeżym
tymiankiem
. Podawać z grzankami.
Smacznego.
Źródło:
http://wino-francja-kuchnia.blogspot.com/2014/10/sledzie-pod-kremowa-koderka-jogurtowa-z.html
Przepisy powiązane
Ziemniaczki "pépite" ze szpinakiem w sosie śmietanowym
Ziemniaczki "pépite" ze szpinakiem w sosie śmietanowym
Ziemniaczki "pépite" ze szpinakiem w sosie śmietanowym
Ziemniaczki "pépite" ze szpinakiem w sosie śmietanowym
Ziemniaczki "pépite" ze szpinakiem w sosie śmietanowym
Składniki powiązane (0)