Wykonanie

Spaghetti z
łososiem w sosie
śmietanowymZapraszam.Składniki:250 g
makaronu spaghetti250 g
świeżego łososia2 ząbki
czosnku200 g słodkiej
śmietanki1
żółtko1 garść pokrojonego
szczypiorku1 szczypta
kurkumy1 szczypta
pieprzu2-3 szczypty
soli morskiej1 łyżka
oliwy30 g
masła1-2 łyżki
soku z cytrynyWykonanie:Na patelni rozgrzać
oliwę i
masło, dorzucić posiekany
czosnek, pokrojony
łosoś (uprzednio umyty, osuszony, bez skóry i ości), przyprawić, chwilę podsmażyć. Wymieszaną
śmietankę z
żółtkiem dolać, przemieszać, chwilę dusić aż zgęstnieje sos, skropić
sokiem z cytryny, dorzucić
szczypior (odpowiednia będzie również posiekana
natka pietruszki). Ugotowany
makaron al dente przełożyć do sosu. Gotowe.Smacznego.