Szybka przekąska, śniadanie, kolacja. Wystarczy dobry ser, świeże pomidory, smaczny dodatek (ryby, wędliny albo bez dodatku) oczywiście pieczywo i posiłek w 10 minut gotowy. Zapraszam.Składniki:pieczywo (bagietka lub inne dowolne)1 łyżka oliwy3 łyżki pasty pomidorowej1 szczypta oregano1 szczypta soli morskiej1 szczypta pieprzukilka filecików anchois150 g żółtego sera (u mnie Bursztyn)świeża bazyliaWykonanie:W miseczce łączymy ze sobą pastę pomidorową z oliwą, solą, pieprzem i oregano. Smarujemy sosem przekrojone na pól pieczywo, posypujemy startym na dużych oczkach serem, układamy nasz dodatek (u mnie jest to anchois) przykrywamy plastrami dojrzałych pomidorów i wkładamy do rozgrzanego pieca na 10 minut do rozpuszczenia się sera. Ozdabiamy na talerzu świeżą bazylią i skrapiamy oliwą.Smacznego.