ßßß Cookit - przepis na Filet z kurczaka w migdałowej panierce

Filet z kurczaka w migdałowej panierce

nazwa

Wykonanie

Filet z kurczaka z migdałowej panierce, do tego sałatka z selera i mamy smaczny posiłek na lunch albo ciepłą kolację. Przepis na sałatkę podałam wcześniej na moim blogu.
Proporcje dla dwóch osób.
Zapraszam do smażenia :)
Składniki:
1 filet z kurczaka
1 opakowanie zmielonych migdałów
sól morska
pieprz
kurkuma
pieprz cayenne
1 jajko
oliwa do smażenia
Wykonanie:
Z umytego i osuszonego filecika z kurczaka wykrawamy brzydsze kawałki i dajemy je na przykład pieskowi, który tylko czeka na takie okazje ;). Kroimy nasz ładny kawałek mięsa na 4 części.
Przyprawiamy delikatnie solą, pieprzem, kurkumą oraz pieprzem cayenne. Wkładamy w kolejności nasze fileciki najpierw do rozmąconego jajka, a następnie obtaczamy w mielonych migdałach. Smażymy chwilkę z obydwu stron (ja użyłam do tego oliwy, może byc olej rzepakowy) na złocisty kolor.
Podajemy z surówka.
Smacznego.
Źródło:http://wino-francja-kuchnia.blogspot.com/2013/03/filet-z-kurczaka-w-migdaowej-panierce.html