Filet z kurczaka z migdałowej panierce, do tego sałatka z selera i mamy smaczny posiłek na lunch albo ciepłą kolację. Przepis na sałatkę podałam wcześniej na moim blogu.Proporcje dla dwóch osób.Zapraszam do smażenia :)Składniki:1 filet z kurczaka1 opakowanie zmielonych migdałówsól morskapieprzkurkumapieprz cayenne1 jajkooliwa do smażeniaWykonanie:Z umytego i osuszonego filecika z kurczaka wykrawamy brzydsze kawałki i dajemy je na przykład pieskowi, który tylko czeka na takie okazje ;). Kroimy nasz ładny kawałek mięsa na 4 części.Przyprawiamy delikatnie solą, pieprzem, kurkumą oraz pieprzem cayenne. Wkładamy w kolejności nasze fileciki najpierw do rozmąconego jajka, a następnie obtaczamy w mielonych migdałach. Smażymy chwilkę z obydwu stron (ja użyłam do tego oliwy, może byc olej rzepakowy) na złocisty kolor.Podajemy z surówka.Smacznego.