Wykonanie
Dzień Zakochanych tuż, tuż, więc czas pomyśleć o tym, jak zaskoczyć ukochaną osobę. Idealnym rozwiązaniem będą
biszkoptowe serduszka przełożone przepysznym kremem
malinowym (doskonały także do dekoracji babeczek). Serduszka wyglądają cudownie, smakują jeszcze lepiej, a ich przygotowanie jest naprawdę łatwe, i co ważne, nie zabierze zbyt dużo czasu.

Składniki (na 4 duże, podwójne
ciastka):
Biszkopt:1 szklanka
mąki1 łyżeczka
proszku do pieczeniapół szklanki
cukru3
jajkaKrem malinowy:75 g
masła (temp. pokojowa)pół szklanki suszonych
malin (zamiast suszonych można użyć świeżych, lub też kilka łyżek
dżemu malinowego, ale wtedy trzeba zmniejszyć ilość
cukru)200 g
śmietany kremówki (30-36%)pół szklanki
cukru pudrułyżeczka zagęstnika do
śmietany (mix do
śmietany,
śmietan-fix)Polewa:Przepis tutaj .Do dekoracji: kolorowa posypkaPrzygotowanie:
Biszkopt:

Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Blachę o wymiarach 23x39 cm wysmarować tłuszczem.Do misy miksera wbić
jajka, dodać
cukier i miksować do białości (kilka minut, aż masa zwiększy swoją objętość). Następnie dodać
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia. Chwilkę miksować do połączenia składników.Ciasto wylać na blachę, rozprowadzić równomiernie, piec przez ok. 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do wystygnięcia.Po ostudzeniu można wycinać serduszka, posłużyła mi do tego foremka o
boku 11 cm (jak na zdjęciu). Wyszło 8 serduszek.Krem malinowy:W malakserze (lub blenderze) mielimy suszone
maliny. Do misy miksera wrzucamy
masło pokrojone na kawałki i ucieramy na puszystą masę, stopniowo dodając
cukier puder, następnie zmielone
maliny. W drugiej misie ubijamy
śmietankę kremówkę, dodając pod koniec zagęstnik.
Śmietanę przekładamy do misy z
masłem. Wszystko razem miksujemy.Jeśli dodajemy świeże
maliny: trzeba
maliny rozgnieść widelcem i przecedzić, aby oddzielić mus od soku (jeśli w musie będzie za dużo soku masa może się zważyć). Mus z
malin dodajemy stopniowo (po jednej łyżce) do
masła utartego z
cukrem pudrem i miksujemy do połączenia składników.Worek cukierniczy napełniamy masą i wyciskamy równomierną warstwę na
biszkoptowe serduszko, przykrywamy drugim serduszkiem. Polewamy czerwoną polewą i posypujemy kolorową posypką.

