ßßß
Potrzebujemy:1/2 szklanki kaszy jaglanej1 szklankę mleka (można użyć mleczka kokosowego)1 szklankę wody2 łyżki miodu4 daktyleziarenka z połowy laski waniliiłyżeczka ekstraktu waniliowegoOwoce i wiórki czekolady do przystrojenia.Kaszę jaglaną przekładamy na sitko i bardzo solidnie przepłukujemy zimną wodą. Następnie przelewamy wrzątkiem i przekładamy do garnka. Nie pomijajcie tego kroku, jest bardzo ważny żeby kasza nie była gorzka!Dolewamy 1 szklankę wody, przykrywamy i gotujemy aż kasza wchłonie całą wodę (10-15 minut). Po tym czasie zdejmujemy z ognia i zostawiamy pod przykryciem na dwie minuty.Przekładamy do blendera, dodajemy pozostałe składniki - miód, daktyle, mleko i wanilię. Miksujemy przez kilka minut aż powstanie nam bardzo gładka masa.Gotowe! Proste, prawda? :)