Czasem lubię zaszaleć i nieco urozmaicić proste danie. Kotlety schabowe smakują mi zawsze:) Dzisiaj chcę Wam pokazać wersję zdrowszą, pyszną, chrupiącą. Polecam:)Potrzebujemy:schab bez kości pokrojony w plastry grubości 1 cm (u mnie 6 plastrów)1/2 szklanki kaszy jaglanej2 jajka1 łyżka mleka1 łyżeczka startej skórki z cytrynysól, pieprzkilka kropli soku z cytryny2 łyżki oliwy z oliwekolej lub inny tłuszcz do smażenia kotletówSchab rozbijamy na cienkie plastry, nacieramy oliwą z oliwek, odrobinę skraplamy cytryną, solimy i pieprzymy.Kaszę jaglaną mielimy za pomocą blendera (można użyć młynek do kawy). Dodajemy do niej startą skórkę z cytryny.Jajka na głębokim talerzu mieszamy widelcem z mlekiem.Kotlety maczamy w jajkach, a następnie obtaczamy w zmielonej kaszy jaglanej ze skórką cytryny. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obydwóch stron.Ja swoje kotlety po smażeniu przełożyłam na ręcznik papierowy żeby odsączyć je z tłuszczu i dopiero po tym je podałam.Smacznego!