Wykonanie
Jeśli lubicie słodkie dodatki do
mięs, jak np.
żurawinę, to ten sos na pewno przypadnie Wam do gustu! Podobny sos widziałam kiedyś gdzieś w internecie, ale niestety nie pamiętam dokładnie na jakiej stronie. Samo wykonanie było improwizacją, ale przepis jeszcze powtórzę,
sos jest wprost idealny. Nawet mój Maluszek był nim zachwycony:-) (wyjadał z niego "kulki" - pestki
granatu)

Potrzebujemy:1/2 szklanki
bulionu (może być z kostki)
pieprz1/2 szklankę soku wyciśniętego z
granatu2 łyżki pestek z
granatu1/2 łyżkę
mąki ziemniaczanej1 łyżkę
miodu1/2
cebuliCebulę drobno kroimy, podsmażamy w rondelku, dolewamy sok z
granatu i
bulion. Całość gotujemy aż sos znacznie się zredukuje. Dodajemy
miód i gotujemy jeszcze kilka minut. Po tym czasie doprawiamy
pieprzem i dodajemy
mąkę ziemniaczaną bardzo szybko mieszając. Gotujemy jeszcze dwie minuty, ciągle mieszamy. Sos przecedzamy przez sitko (np. do miseczki) i dodajemy pestki
granatu, mieszamy. Podajemy do
mięs :-) Smacznego!