Wykonanie
Przyszły pocztą zamówione przeze mnie barwniki - stąd nagłe zmiany kolorów mojego obiadu.
Makaron zabarwiłam na zielono, niestety na zdjęciu tego nie widać, ale kolor jest żywy, jak trawa. Sos sam w sobie był czerwony -
pomidorowy, ale stwierdziłam, że zaszaleję i dodałam jeszcze trochę czerwonego barwnika! A co:) Na żywo wygląda naprawdę wiosennie, zdjęcia tego nie oddają :(

Potrzebujemy:
makaron świderki ugotowany w wodzie z zielonym
barwnikiem spożywczym w proszku0,5 kg
mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
paprykęprzecier pomidorowy lub
pomidory w puszcełyżkę
koncentratu pomidorowego2 suszone
papryczki chilli bez pestek0,5 kg
pieczarekPrzygotowanie
sosu jest bardzo szybkie, pod warunkiem, że posiadamy elektryczną maszynkę - tarkę. Ja starłam
pieczarki w plasterki, jeżeli nie mamy pod ręką maszynki - wystarczy je pokroić w plasterki. Takie
pieczarki przysmażamy i doprawiamy
solą i
pieprzem. Dodajemy
mięso mielone, pokrojoną w plasterki
paprykę i przysmażamy aż
mięso przestanie być surowe. Dokładamy
przecier pomidorowy, koncentrat i
chilli i doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. Gotowe danie podajemy z zielonymi kluseczkami:)
