ßßß Cookit - przepis na Gotowanie

Gotowanie

nazwa

Wykonanie

Wczoraj wróciłam ledwo żywa z kolokwium, ale musiałam przygotować coś na kolację. Od kilku dni nosiło mnie żeby coś ugotować, a nie miałam czasu. Pochłaniała mnie nauka. Potrzebowałam dania szybkiego i pysznego i takie właśnie wyszło to, co zrobiłam:) Tym razem nie liczymy kalorii, jest ich sporo, ale czego się nie zrobi dla tego pysznego smaku?
Potrzebujemy:
szpinak w śmietanie frosty 450 g, lub zwykły mrożony szpinak plus 3 łyżki śmietany
1 szklankę śmietany kremówki
3 ząbki czosnku
boczek wędzony około 25 dag
startą mozzarellę 150 g (można kupić już taką gotową)
makaron do spaghetti
Boczek kroimy w kostkę i przysmażamy na patelni aż zrobią się skwarki. Dodajemy zamrożony szpinak i przysmażamy aż się rozmrozi. Dokładamy śmietanę kremówkę i trzy zmiażdżone ząbki czosnku, gotujemy przez 10 minut ciągle mieszając. Na koniec dokładamy startą mozzarellę i gotujemy jeszcze przez 5-10 minut. Gdy ser całkowicie się rozpuści - danie jest gotowe. Pamiętajcie, że ser i boczek nadają słonego smaku więc zanim cokolwiek będziecie chcieli solić - spróbujcie, bo może wcale nie jest to potrzebne:) Smacznego!
Źródło:http://www.kuchnia-elexis.com/2012/03/makaron-szpinak-mozzarella-i.html