Wykonanie
Wczoraj wróciłam ledwo żywa z kolokwium, ale musiałam przygotować coś na kolację. Od kilku dni nosiło mnie żeby coś ugotować, a nie miałam czasu. Pochłaniała mnie nauka. Potrzebowałam dania szybkiego i pysznego i takie właśnie wyszło to, co zrobiłam:) Tym razem nie liczymy kalorii, jest ich sporo, ale czego się nie
zrobi dla tego pysznego smaku?

Potrzebujemy:
szpinak w
śmietanie frosty 450 g, lub zwykły
mrożony szpinak plus 3 łyżki
śmietany1 szklankę
śmietany kremówki3 ząbki
czosnkuboczek wędzony około 25 dagstartą
mozzarellę 150 g (można kupić już taką gotową)
makaron do spaghetti
Boczek kroimy w kostkę i przysmażamy na patelni aż zrobią się skwarki. Dodajemy zamrożony
szpinak i przysmażamy aż się rozmrozi. Dokładamy
śmietanę kremówkę i trzy zmiażdżone ząbki
czosnku, gotujemy przez 10 minut ciągle mieszając. Na koniec dokładamy startą
mozzarellę i gotujemy jeszcze przez 5-10 minut. Gdy
ser całkowicie się rozpuści - danie jest gotowe. Pamiętajcie, że
ser i
boczek nadają słonego smaku więc zanim cokolwiek będziecie chcieli solić - spróbujcie, bo może wcale nie jest to potrzebne:) Smacznego!
