Wykonanie

Składniki:» 2 placki tortilli (ja użyłam gotowych),»
kapusta pekińska/sałata lodowa/sałata,» zielony
ogórek,»
papryka czerwna,»
filet z kurczaka (jedna połówka),»
przyprawa gyros lub kebab,»
ketchup,»
sos czosnkowy,» można dodatkowo dodać inne ulubione warzywa, np.
pomidora,
ogórka kiszonego.1.
Mięso kroję w małe kosteczki i posypuję
przyprawą. Wstawiam na kilka godzin do lodówki (najlepiej wstawić na całą noc).2.
Mięso podsmażam na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu lub piekę w piekarniku w naczyniu żaroodpornym.3. Warzywa dokładnie myję.
Sałatę szarpię na małe kawałki,
ogórka kroję w plasterki,
paprykę w cienkie paseczki.4. Tortillę podgrzewam w piekarniku według przepisu na opakowaniu, następnie układam na niej warzywa oraz
mięso i polewam
sosem czosnkowym oraz
ketchupem i zawijam.Smacznego!