Wykonanie
Jak wiadomo śniadanie to podstawa i energia na kolejne godziny. Od dziecka mama wpajała mi, że bez śniadania nie wychodzi się z domu. Dzięki temu teraz nawet, gdy rano mam mało czasu, staram się jednak tą małą kanapkę zjeść. Oczywiście obowiązkowo z
herbatką. Na szczęście dzisiaj rano miałam więcej czasu i mogłam trochę poczarować w kuchni.I w ten o to sposób
mogę zaprezentuję Wam moją propozycję na zdrowe, pyszne i kolorowe śniadanie, czyli klasyczny omlet z
twarożkiem i warzywami .

Składniki:2
jajkasól,
pieprz, dowolne
zioła (ja wybrałam
bazylię)odrobina
oliwy2-3 łyżeczki
twarożku2
rzodkiewki3 plasterki zielonego
ogórkaWbijamy
jajka do miseczki, doprawiamy i mieszamy do połączenia się
żółtek i
białek.Na patelnię wlewamy odrobinę
oliwy i za pomocą ręcznika papierowego delikatnie smarujemy nią po patelni. Taki patent gwarantuje nam, że tłuszcz będzie na całej powierzchni ale niewiele.Na rozgrzaną patelnię wlewamy
jajka i smażymy około 4 minut z każdej strony.W międzyczasie kroimy
rzodkiewki i
ogórka w dowolną kostkę. Dodajemy
twarożek i mieszamy.Gotowy omlet przekładamy na talerz, na połowę nakładamy
twarożek, składamy i śniadanie gotowe.Smacznego :)