Wykonanie
            Moją kolejną propozycją na wigilijnego 
śledzia, jest 
śledź w 
jogurcie . Tak zrobiona 
ryba jest idealna nie tylko na Wigilię, ale również na codzienny obiad/kolację.Warto jadać 
śledzie, nie tylko na święta. Są one bogate w omega-3 kwasy tłuszczowe, witaminę D, selen i witaminy B12, a także minerały tj. żelazo, cynk, miedź, fosfor i jod.Nie dość, że smaczne to jeszcze bardzo zdrowe.Składniki:250dag 
śledzia (
matias)2 
jabłkacebuladuży 
jogurtłyżka 
śmietanysól, 
biały pieprzkoperek, dużo 
koperkuŚledzie należy dobrze namoczyć w wodzie. 
Jabłka pokroić w większą kostkę. 
Cebulę posiekać w piórka (przed krojeniem możemy 
cebulę sparzyć). Dodać pokrojone 
śledzie, doprawić 
solą i 
pieprzem. Dokładnie wymieszać. Dodać 
jogurt, 
śmietanę oraz posiekany 
koperek. Ponownie dokładnie wymieszać. Gotowe.
