Przygotowując je wykorzystałam znany już Wam przepis na błyskawiczne kruche ciasteczka . Przełożone słodko-słonym fit-kremem robią się delikatne i mięciutkie :)Składniki:* na ciastka:250 g mąki pszennej1 jajko100 g masła120 g cukru pudrułyżeczka proszku do pieczenia* na krem:puszka ciecierzycy odsączonej z zalewy i przepłukanej5 łyżek mleka4 łyżki płatków owsianych4 łyżki startych na pył orzechów laskowych4 łyżki cukru brązowego lub mioduPrzygotowanie:* ciastka:Wszystkie składniki wrzuciłam do misy robota i dokładnie wyrobiłam.Ciasto rozwałkowałam na grubość ok. 0,5 cm i wycięłam ciasteczka.Piekłam ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.* krem:Wszystkie składniki kremu zblendowałam (gdyby masa była zbyt rzadka można dodać więcej płatków lub orzechów, a gdyby była zbyt gęsta-więcej mleka) .* całość:Na ciastko nakładałam łyżeczkę kremu i przykrywałam drugim ciastkiem, lekko dociskając.