Wypiekane 'ciasto' z kaszki. Z kaszki kukurydzianej z dodatkiem mąki kokosowej . Słodkie za sprawą daktyli oraz dojrzałego banana . Kokosowy smak jeszcze bardziej podkreślają delikatne wiórki kokosowe . Z dodatkiem lata w postaci leśnych jagód . W środku ukrywają się chrupiące kawałki nerkowców i roztopiona gorzka czekolada . Taka mała odmiana od zimowych smaków. Przyjemna chrupiąca skorupka i delikatne, rozpływające się w ustach wnętrze :)wegańskie 'ciastko' bananowo-kokosowe z kaszki kukurydzianej z jagodami, daktylaminerkowcami oraz gorzką czekoladą 99%vegan banana-coconut 'cake' from polenta with blueberries, dates, cashews and dark chocolate 99%Składniki:- 3,5 łyżki kaszki kukurydzianej- posiekane daktyle- 1/2 szklanki mleka sojowego (lub inne roślinne)- łyżka wiórek kokosowych- łyżka mąki kokosowej- dojrzały banana, rozgnieciony- jagody (mrożone)- nerkowce (lub inne orzechy)- posiekana gorzka czekoladaKaszę wraz z daktylami oraz kokosem zalać na noc mlekiem. Rano bardzo dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami. Przełożyć do natłuszczonej kokilki i piec w 180 stopniach Celsjusza ok. 30 min. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Masa spraw do załatwienia, dużo nauki. Czekam na piątek, po południu. Nie tylko ze względu na weekend ;)Miłego czwartku!