Wykonanie
Zaraz po pieczonej owsiance moim ulubionym śniadaniem z piekarnika jest chlebek
bananowy ! Chciałam upiec pełnowymiarowy aczkolwiek nie wszystkie
banany wystarczająco dojrzały, także jest dziś jedno-porcjowy. Nie do końca klasyczny, bo o smaku
kokosowym wraz z kawałkami
gorzkiej czekolady oraz słodkimi
daktylami . W 100% naturalny, naturalnie słodki, naturalnie smaczny! Podany z najlepszym
orzechowym masłem – o tym z
nerkowców mowa. Nie był zbyt puszysty, ale też nie zakalcowaty tylko gliniasty niczym brownieJak to się
mówi… „niebo w gębie”!

kokosowy chlebek
bananowy (owsiany) z
gorzką czekoladą 92% oraz
daktylami podany z musem z
nerkowcówcoconut
banana bread (with oat
flour) with dark chocolate 92% and dates served with cashews mousseSkładniki:nieco ponad połowa szklanki
mąki owsianej (4 kopiaste łyżki)kopiasta łyżka
mąki kokosowej *łyżka wiórek
kokosowych
posiekane
suszone daktyle1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniadojrzały
banan (średni)ok. 1/3 szklanki
mleka roślinnego (tu:
sojowe)posiekana
gorzka czekolada (dowolna ilość)Wymieszać ze sobą wszystkie suche składniki. Następnie dodać dodatki, rozgniecionego
banana oraz
mleko i dokładnie połączyć. Przełożyć do kokilki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach Celsjusza ok. 30-35 min. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Chlebek można oczywiście też przygotować wieczorem, gdy rano nie ma się zbyt wiele czasu 😉* współpracaDziś na bal się wybieram, by tanecznie pożegnać szkołę, a właściwie to całą edukację szkolną, bo
potem czeka mnie już tylko studenckie życie. Bardzo się cieszę i imprezy już doczekać się nie
mogę. Choć pewnie zabiegana
będę i jeszcze sprawdzian piszę… A
potem – zabawa do ranaZa 100 dni Matura!!!Miłego piątku!