Wykonanie
Kremowo dzisiaj... chyba uzależniłam się od używania blendera :) Delikatny mus z
płatków owsianych oraz jaglanych na bazie
tofu, któremu nadałam smak z pomocą tahini oraz świeżych
daktyli . Dodałam również nutę
wanilii . Śniadanie proste i szybkie. Rano pozostało mi tylko przygotować dodatek, którym jest słodka
marchew karmelizowana w
syropie klonowym wraz z
cynamonem . Takich połączeń jeszcze nie próbowałam i teraz już wiem, że zdecydowanie częściej
będę stawiać na to świetne zestawienie!


sezamowo-
dakylowy krem owsiano-jaglany z
tofu podany z karmelizowaną
marchewką w
syropie klonowym z
cynamonemsesame-date oat and millet flakes cream with
tofu served with caramelized carrot in maple
syrup with cinnamon

Składniki:- 3 kopiaste łyżki
płatków owsianych- 2 kopiaste łyżki
płatków jaglanych- 1/2 szklanki
mleka sojowego (lub inne roślinne)- 100g
tofu- mielona
wanilia- świeże
daktyle ok. 1-2 lub suszone (4-5)- spora łyżka tahiniCałość przełożyć do miski i zmiksować dokładnie na jednolitą masę. Wstawić na noc do lodówki. Rano podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!
marchew : pokroić w kosteczkę, chwilę podgotować, a następnie karmelizować w łyżce
syropu klonowego z
cynamonem~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Wczoraj – początek nowego roku szkolnego, osiemsetny post... Od dziś nastąpią małe zmiany jeśli chodzi o moją aktywność na blogach jak również wpisy tutaj. Trochę mniej mnie będzie. Myślę, że śniadania spokojnie będą pojawiały się każdego dnia, ale to już nie to samo co w wakacje, w które mogłam spokojnie 'popracować' z aparatem, wybrać zdjęcia, napisać post - mając rano sporo czasu. Teraz też mam, zawsze staram się znaleźć wolną chwilę i dobrze wszystko zorganizować. Jednak najważniejsze jest dla mnie by skupić się na nauce. Poza tym, niestety powraca lampa i sztuczne światło, także zdjęcia znowu będą nieco inne. To by było na tyle, jeśli chodzi o wiadomości z życia wzięte :)Udanego dnia!