Wykonanie
Z
mango polubiłam się na dobre. Z tego co wiem, fantastycznie smakuje z
kokosem. Tak też dziś je zjadam, wraz z grubym
kokosowym plackiem owsianym . Do tego cudowne
masło migdałowe ... Taki dziś mój przepis na szczęśliwy poranek. Placek bez jaj, a w zasadzie to z "
jajem chia" ;)



kokosowy owsiany placek z chia (wegański)podany z
mango oraz
masłem migdałowymcoconut oat pancake with chia (vegan) served with
mango and almond butter

Składniki:- 5 łyżek
płatków owsianych- 1/2 szklanki
mleka sojowego (lub inne)- łyżka wiórek
kokosowych- łyżka
mąki kokosowej- łyżeczka/łyżka
syropu klonowego- "
jajko" chia: łyżka nasion chia i 3 łyżki
wody (nasiona można też zmiksować, ja to pominęłam)
Płatki owsiane zalać na noc
mlekiem i dodać jeszcze
wiórki kokosowe. Rano połączyć z resztą składników.
Jajko z chia przygotować jakieś 10min. wcześniej, by nasiona zgęstniały. Całość smażyć na patelni, tworząc jeden duży placek lub kilka mniejszych, pod przykryciem. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Upały, duszności, a moje gardło...szwankuje, kłuje i boli. Trudno, tak bywa. To pewnie przez stale załączony wiatrak, ale gdyby nie on to mój pokój mógłby być sauną.