Wykonanie
            691. kremowy 
budyń orzechowy i o zmianie.Lubię wybierać proste smaki, proste dania. Z reguły smakują najlepiej. Zrobiłam dziś 
budyń - banalny pomysł, a jednak trochę odmieniony, jeszcze bardziej kremowy. Połączony z 
ricottą, słodkim 
miodem i aromatycznym 
cynamonem, a do tego wmieszane 
masło orzechowe . Z 
jabłkiem oraz granolą, więc chrupania nie zabrakło. Gęste, kremowe i jak to się 
mówi...otulające podniebienie :)



domowy 
budyń cynamonowo-
orzechowy z 
ricottą podany z 
jabłkiem oraz granoląhomemade cinnamon-peanut butter 
pudding with 
ricotta served with apple and granola

Składniki:- szklanka 
mleka sojowego + 1/3 szklanki (może być 1/4 - będzie gęstsze)- łyżka i pół 
skrobi kukurydzianej (lub 
mąki ziemniczanej)- 
cynamon- łyżka 
masła orzechowego- łyżeczka 
miodu nektarowo-spadziowego- 125g 
ricottySzklankę 
mleka zagotować. Zaś 1/3 szklanki wymieszać z 
skrobią i 
miodem. Kiedy 
mleko zacznie się gotować wlać resztę i dokładnie mieszać do zgęstnienia masy. Dodać 
cynamon. Na koniec wymieszać z 
masłem orzechowym oraz 
ricottą. Przełożyć do miseczki i podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Tak sobie wczoraj znowu rozmyślałam (chyba myślicielką zostanę, może by tak na filozofię? nieee to nie dla mnie!). To moje miejsce tutaj, choć niewielka część mnie i moje śniadania – zyskało na wartości i to w BARDZO dużym stopniu. 
Śmieję się sama z siebie przeglądając starsze posty, a to tylko jakiś rok temu. Może czasem wolałabym by znikł y... choć chyba dobrą, a przy tym zabawną, pamiątką będą i oznaką jak bardzo duże zmiany zaszły, przede wszystkim we mnie. Ot tak, znalazłam kolejny powód do szczęścia :)Za oknem pogoda taka, że zostałabym najchętniej w łóżku, w nim zawsze przyjemnie. Szaro, deszczowo, aż nie chcę się wychodzić z domu... W każdym razie, pogodnego czwartku!