Wykonanie
Po świątecznym szaleństwie dobrze przekąsić coś lżejszego:-) Po tradycyjnych domowych smakołykach, przekąskach warto zjeść coś kolorowego, wartościowego i jakże wiosennego:)
Sałatka powstała dosyć szybko w przypływie nagłego głodu, który nawiedził mnie i
męża, który chyba też był głodny bo nawet pomagał. Los sałatki skończył się jak każdej innej smacznej sałatki, a mianowicie szybko i bezboleśnie ;)
Sałatka ziemniaczana z
serem feta idealna na cieplejsze dni podana prosto z lodówki, znakomicie chłodzi przy wysokich temperaturach. Zważywszy na szybkość jej znikania zaleca się robić jej troszkę więcej :DSkładniki:6 dużych
ziemniaków, 2 duże
pomidory, 3/4
papryki czerwonej, duży zielony
ogórek, garść
oliwek, 1/2
cebuli, 1/2 puszki
kukurydzy, opakowanie
sera feta, sos
ziołowyPrzygotowanie:
Ziemniaki myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w ćwiartki. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, następnie studzimy.Warzywa myjemy, kroimy w kostkę, mieszamy wszystkie składniki z
ziemniakami.
Ser kroimy w kostkę. Dodajemy do warzyw.Przygotowujemy sos
ziołowy dodajemy do sałatki. Odstawiamy do lodówki, na ok 1h;)Smacznego:-)
About Antolka Jakuszkowa