ßßß
Cookit - przepis na Krem kasztanowo - czekoladowy z bitą śmietaną
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Krem kasztanowo - czekoladowy z bitą śmietaną
Składniki
Kasztany
Czekolada gorzka
Czekolada
Żółtko
Cukier
Sól
Śmietana kremówka
Cukier puder
Pomarańcza
Wafle
Wykonanie
200 g kremu
kasztanowego
100 g
czekolady gorzkiej
100 g
czekolady mlecznej
3
żółtka
3 łyżki
cukru
szczypta
soli
3 łyżki
śmietany kremówki
+ 1,5 szklanki do ubicia1-2 łyżki
cukru pudru
2 łyżki ekstraktu
pomarańczowego
4
waflowe
kwiaty do dekoracji
Czekoladę
rozpuścić w kąpieli
wodnej
, dodając 3 łyżki słodkiej
śmietanki
. Wymieszać i odstawić na bok.
Żółtka
utrzeć ze szczyptą
soli
i 3 łyżkami
cukru
. Dodać do rozpuszczonej
czekolady
i wymieszać ręczną trzepaczką. Na koniec delikatnie wymieszać z kremem
kasztanowym
. Za pomocą szprycy z okrągłą końcówką napełnić wysokie wąskie szklanki do połowy ich wysokości.
Śmietanę kremówkę
ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać
cukier puder
oraz ekstrakt lub
zapach pomarańczowy
. Ponownie za pomocą szprycy wycisnąć ubitą
śmietanę
na
krem czekoladowy
. Udekorować waflowymi kwiatami.Schłodzić w lodówce.Życzę smacznego!
Źródło:
http://pin-upcake.blogspot.com/2013/03/krem-kasztanowo-czekoladowy-z-bita.html
Przepisy powiązane
Gotowanie
Gotowanie
Gotowanie
Gotowanie
Gotowanie
Składniki powiązane (0)