ßßß
Wersja z makaronem pełnoziarnistym.Potrzebujemy:500 g mięsa mielonego (ja użyłam z indyka)1 cebula, drobno posiekana2 ząbki czosnku, posiekane1 marchewka, posiekane400 g krojonych pomidorów2 łyżeczki suszonego oregano125 ml czerwonego wina2 łyżki przecieru pomidorowego350 g suchego spaghettisól i pieprz
1. Na dużej patelni rozgrzać na małym ogniu oliwę. Dodać cebulę i smażyć 3 minuty. Nastepnie dodać czosnek, marchew i smażyć 3-4 minuty, cały czas mieszając, aż masa się zarumieni.2. Dodac mięso i smażyć na dużym ogniu kolejne 3 minuty, aż mięso się zarumieni. Dodać pomidory i oregano. Wlać wino, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować około 45 minut.3. Dodać przecier pomidorowy i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Podawać z makaronem spaghetti al dente.Smacznego