ßßß Cookit - przepis na Muszle z tuńczykiem w pomidorowo-czosnkowym sosie

Muszle z tuńczykiem w pomidorowo-czosnkowym sosie

nazwa

Wykonanie

Na szybki, piątkowy obiad polecam muszle z tuńczykiem w pomidorowo-czosnkowym sosie. To kolejne, banalnie proste danie którym moje dzieci się zajadają a ja cenię dodatkowo za ekonomiczność czasową:)
Do przygotowania potrzebować będziesz:
400 g makaronu typu małe muszelki
2 puszki tuńczyka w oleju roślinnym
1 szklankę soku pomidorowego
2 ząbki czosnku
zieleninkę (opcjonalnie)
Wstaw wodę na makaron i ugotuj go al dente (zgodnie z zaleceniami na opakowaniu). Podczas gdy makaron będzie spędzał swój czas w wodnej kąpieli Ty rozgrzej patelnię, wylej na nią olej z puszek tuńczyka, wyłóż drobno posiekany czosnek, chwilę go podsmaż i dodaj rybę i sok pomidorowy. Całość wymieszaj, doprowadź do wrzenia i po kilku minutach zdejmij z ognia. Poczekaj chwilę na makaron (bo pewnie się jeszcze gotuje;), odcedź go i zalej przygotowanym sosem, wymieszaj, dopraw do smaku pieprzem i świeżą zieleninką np. szczypiorkiem.
Źródło:http://www.apetytnawiecej.pl/2014/03/muszle-z-tunczykiem-w-pomidorowo.html