Na szybki, piątkowy obiad polecam muszle z tuńczykiem w pomidorowo-czosnkowym sosie. To kolejne, banalnie proste danie którym moje dzieci się zajadają a ja cenię dodatkowo za ekonomiczność czasową:)Do przygotowania potrzebować będziesz:400 g makaronu typu małe muszelki2 puszki tuńczyka w oleju roślinnym1 szklankę soku pomidorowego2 ząbki czosnkuzieleninkę (opcjonalnie)Wstaw wodę na makaron i ugotuj go al dente (zgodnie z zaleceniami na opakowaniu). Podczas gdy makaron będzie spędzał swój czas w wodnej kąpieli Ty rozgrzej patelnię, wylej na nią olej z puszek tuńczyka, wyłóż drobno posiekany czosnek, chwilę go podsmaż i dodaj rybę i sok pomidorowy. Całość wymieszaj, doprowadź do wrzenia i po kilku minutach zdejmij z ognia. Poczekaj chwilę na makaron (bo pewnie się jeszcze gotuje;), odcedź go i zalej przygotowanym sosem, wymieszaj, dopraw do smaku pieprzem i świeżą zieleninką np. szczypiorkiem.