ßßß Cookit - przepis na Drugie życie pieczonego kurczaka - pasta do chleba

Drugie życie pieczonego kurczaka - pasta do chleba

nazwa

Wykonanie

Zdarzyło się, że nie skonsumowane w całości w pierwszym terminie "pieczyste z kurczaka" daremnie oczekujące w lodówce kolejny dzień na amatora pieczonych (z lekka obsuszonych już;) drobiowych udek, niczym za dotknięciem czarodziejskiej różdżki przemieniły się w aromatyczną, puszystą i pyszną pastę, która "w try miga" zniknęła w przepastnych żołądkach moich domowych testerów.
Drobiowa pasta do chleba
A było to tak:
kawałki pieczonego kurczaka
cebula
majonez
musztarda
chrzan (opcjonalnie - dla amatorów ostrzejszych smaków)
pieprz, mielona papryka
ulubione zioła
Mięso oddzieliłam od kości, cebulę posiekałam. Połączyłam wszystkie składniki (proporcje zależą od ilości mięsa i własnych upodobań) i potraktowałam thermomixem (może być blender) do uzyskania jednolitej masy.
Niby nic ale pozwoliło smacznie zagospodarować lodówkowe zaległości;)
Źródło:http://www.apetytnawiecej.pl/2014/01/drugie-zycie-pieczonego-kurczaka-pasta.html