Wykonanie
Trochę to trwało, ale udało się:)Kolejny filmik gotowy a w nim aż dwie, kulinarne propozycje!Zapis przepisu wraz z określonymi wartościami odżywczymi wyliczonymi dzięki narzędziu na e-kcal poniżej:

Składniki:2 średniej wielkości
ogórki (ok. 400 g)1
serek topiony śmietankowy (100 g)1/2
cebuli (40 g)2 kostki warzywne3 łyżki
mąki ryżowej (60g)1 l
wody2 łyżki
śmietanykoperekgroszek ptysiowyW wersji z termomixem:składniki oprócz
śmietany,
wody,
koperku i
groszku ptysiowego wkładamy do naczynia i miksujemy 5 sekund na obrotach 5dodajemy
wodę i gotujemy 10 minut w temp. 100 stopni na obrotach 4dodajemy
śmietanę i
koperek, gotujemy jeszcze 1 minutępodajemy z
groszkiem ptysiowymW wersji tradycyjnej:
ogórki ścieramy na dużych oczkach,
cebulę kroimy w kostkę, warzywa wkładamy do garnka, zalewamy
wodą, zagotowujemy
mąkę rozrabiamy z odrobiną zimnej
wody i dolewamy do gotujacej się zupy, dodajemy
serek topiony i
kostki rosołowegotujemy 10 minut, pod koniec dodając
śmietanę i posiekany
koperekpodajemy z
groszkiem ptysiowym