Wykonanie
Dzieci śpią, brak czegokolwiek słodkiego do
kawy :-( Trzeba więc zrobić coś ekspresowo. Mało pracy, mało sprzątania, mało czekania :-) tak ostatnio wygląda moje gotowanie i pieczenie.Przepis znalazłam na blogu: http://inmykitchen.blox.pl/htmlTrochę zmodyfikowałam.
Ciasteczka można przechowywać w metalowej puszce, u mnie jednak nie ma
mowy o jakimkolwiek przechowywaniu, bo
ciasteczka z całą pewnością znikną w jeden dzień, jutro tylko
będę wspominać ich smak.Składniki na ok. 16 sztuk:1 szklanka
mąki1/4 szklanki
cukru demerara (można użyć białego)1 łyżeczka
cukru wanilinowego1 łyżeczka
proszku do pieczenia1
jajko70g miękkiego
masła1/2 szklanki
płatków owsianych górskich1/3 szklanki
wiórków kokosowych1/3 szklanki łuskanego
słonecznika1 łyzka
kakaoWszystkie składniki wrzucić do miski i zagnieść. Formować płaskie, okrągłe
ciasteczka i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni.Smacznego!